הורים שואלים

[ File # csp4656743, License # 1908791 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / pressmaster
הכנת כריכי בריאות לילדיכם

בואו נהיה כנים, אם לילדים שלנו הייתה את זכות הבחירה, הם כנראה היו בוחרים להתקיים מחטיפים ושתייה מתוקה. אבל אנחנו ההורים, נעשה הכל כדי שהם יהיו בריאים וחזקים. ובאחריותנו לפקח על כל מה שנכנס להם לפה.

כריכים הם חלק בלתי נפרד מתפריט של ילדים. אז בואו ניקח רגע כדי לבחון את אחת השאלות החשובות – האם הכריכים שאתם מכינים לילדים שלכם מזינים אותם, או שאולי הם עושים את האפקט ההפוך? (רמז, רק לחם מחמצת לא מספיק).

סנדוויצ'ים הם לא רק אפשרות נוחה, הם מציעים אינסוף הזדמנויות ליצור ארוחה בריאה ומאוזנת. איך עושים זאת? על ידי בחירה קפדנית (אך מגוונת) של מרכיבים ותשומת לב לערך התזונתי הכולל.

במאמר הזה נחקור כמה טיפים ורעיונות שיעזרו לכם לשלב בין בריאות לטעם.

העדיפו לחמים מלאים

הבסיס של כל כריך טוב הוא הלחם. לחמים מחיטה מלאה עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים ומחזיקים בסט ערכים תזונתיים מעולה. הסיבים מסייעים בפעולות עיכול ומעודדים תחושת שובע לאורך זמן, דבר שיכול למנוע אכילת יתר. הוויטמינים והמינרלים מזינים את הגוף.

כללו חלבון רזה

חלבון הוא מרכיב חיוני בתהליך גדילה של ילדים, הוא תומך בהתפתחות שרירים ומסייע לבריאות הכללית. מומלץ לשלב בכריכים מקורות חלבון דלי שומן כמו חזה עוף, הודו או טופו. אפשרויות אלה מכילות מעט שומן רווי ומספקות את חומצות האמינו הדרושות להתפתחות ילדיכם.

העמיסו ירקות

ירקות הם תוספת נפלאה לכל כריך. הם מספקים ויטמינים, מינרלים וסיבים חיוניים. כמה אפשרויות ידידותיות לילדים כוללות חסה, תרד, מלפפונים, עגבניות ופלפלים. בנוסף לערך התזונתי, הם מעניקים לכריך צבע, טעם ופריכות.

השתמשו בממרחים בריאים

במקום מיונז או ממרחים עתירי שומן אחרים, השתמשו בחלופות בריאות יותר כמו חומוס, טחינה או קוטג'. הממרחים האלה דלים בשומן רווי ומציעים טעמים ייחודיים שיכולים להפוך את הכריך של ילדיכם למעניין יותר.

הגבילו בשר מעובד ורטבים ממותקים

בשר מעובד, כמו פסטרמה או סלמי, מכילים לרוב הרבה נתרן ותוספים לא בריאים. נסו למזער את השימוש בהם או בחרו בגרסאות בריאות יותר. כמו כן, היזהרו עם רטבים מתוקים כמו קטשופ וצ'ילי. בחרו אפשרויות מופחתות סוכר או השתמשו בהם במידה.

אל תשכחו את הגבינה

גבינה היא מקור טוב לסידן וחלבון. בחרו סוגים דלי שומן או מופחתי נתרן כדי לשמור על הכריך בריא. הוספת פרוסת גבינה יכולה לשפר את הטעם והמרקם של הסנדוויץ'.

שמרו על פרופורציות

קל להגזים במרכיבים (לכאן או לכאן). שאפו לאיזון של לחם, חלבון, ירקות וממרח. כמו כן, שימו לב לגודל הכריך – המנה צריכה להיות מתאימה לגיל ולתיאבון של ילדיכם.

הוסיפו אבוקדו

אבוקדו עשיר בשומנים בלתי רוויים בריאים החיוניים להתפתחות המוח. הוא גם עמוס בוויטמינים K ו-E, שתורמים לבריאות הכללית של הגוף. אל תתביישו להוסיף לכריך של ילדיכם כמה פרוסות אבוקדו בשלות בעונה.

שתפו את ילדיכם בהכנה הארוחה

הטיפ הזה אולי מפתיע אבל חשוב. שיתוף ילדיכם בהכנת הכריכים יכול לעורר בהם התלהבות ומודעות לנושא הבריאות. תנו להם לבחור את המרכיבים האהובים עליהם (אחרי שעברו סינון קפדני שלכם, כן?), ואפילו להרכיב את הסנדוויץ' שלהם בעצמם. גישה מעשית כזאת יכולה להעצים אצלם את הרצון לבצע בחירות מזון חכמות בעתיד, ולנטוע בהם תחושת אחריות.

שילוב הטיפים האלה בארוחות היומיות של ילדיכם לא רק יבטיח שהם יהנו מאוכל מזין יותר שהם מצפים לו, אלא יקדם גם את רווחתם הכללית. אנחנו יכולים להסתכל על כריכים כדבר פשוט שלא טמון בו שיעור. אבל אנחנו יכולים גם לשנות גישה ולהבין שהכנת כריכים בריאים היא ההזדמנות שלנו בתור הורים ללמד את ילדינו על אכילה מאוזנת, ולעזור להם להקנות הרגלי אכילה בריאים שישמשו אותם לאורך כל חייהם.